18 Kasım 2009 Çarşamba

Dehan - Senden Çok Uzakta [2009]


Dehan ’ın uzun yıllar üzerinde çalıştığı ve "beni en iyi anlatan şarkılar" diye nitelendirdiği ilk solo albümü ‘Senden Çok Uzakta’, Soulfulworks Records etiketiyle müziksevere sundu. EMI Türkiye tarafından tüm Türkiye’ye dağıtımı yapılan albümde 10 parça yer alıyor. Prodüktörlüğünü Acil Servis’ten tanıdğımız Çetin Güney’yle beraber bizzat kendi üstlenen Dehan’ın albümünde, bütün söz ve müzikler kendine düzenlemeler ise Çetin Güney’e ait.


Albümün çıkış şarkısı “Senden Çok Uzakta”, yaşadığı ayrılığın ardından kendini farklı şehirlerde aramaya çalışan bir adamın umut dolu hikayesini anlatıyor. Nero’nun Roma’yı yaktığı gibi, bir kadın için, ayaklarının altından çıkan kıvılcımlarla şehri yakan bir adamı anlatan “İstanbul Alev Alev”, sevdiğini bir daha göremeyeceğini bilen birinin haykırışı olan “Dön”, terk edilişin ardından ayaklarının üstünde duran bir adamın hikayesini anlatan “Yağmurlar Altında”, sevgiliye yazılan “Bir Küçük Aşk Şarkısı”, bitmiş bir ilişkinin ardından aşkın anlamını tekrar sorgulayan “Nedir Aşk ?”, hiçbir zaman gerçeğe dönüşemeyecek bir aşkı ve bu aşka tutsak oluşu anlatan, teatral yapısıyla dikkat çeken “Hayal / Çöz İplerini”, birbirini seven iki kişi arasında artık aşılması çok zor bir hal alan duvarlara duyulan öfkenin anlatıldığı “Duvarlar”, soğuk kanlılıkla bitirilmiş bir ilişkinin ardından söylenen “Kolaysa”, çok sevdiği ‘birine’, onu verdiği için ‘Tanrı’ya, ve ayrılıktan sonra geri getirmesi için ‘dolunaya’ söylenen “Sen, Tanrı ve Dolunay” albümde yer alan diğer şarkılar.

İndirmek İçin Tıklayın


Dehan - Senden Çok Uzakta full albüm , Dehan - Senden Çok Uzakta albüm , dehan albümleri , dehan şarkıları , dehan kimdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder